دانلود کارتحقیقی بررسی حقوق خواهان و خوانده در اولین جلسه دادرسی
نوشته شده توسط : محمد

دانلود کارتحقیقی بررسی حقوق خواهان و خوانده در اولین جلسه دادرسی

بررسی حقوق خواهان و خوانده در اولین جلسه دادرسی
چکیده:
هدف از طرح دعاوی و محاکمات ، احقاق حق در امور مدنی و تحمیل مجازات بر مجرمین در امور کیفری است . لذا برای رسیدن به این هدف ، یک سری قواعد و مقررات و روشهایی از سوی قانونگذار معین و مقرر گشته است که اصحاب دعوا و قاضی دادگاه و سایر دست اندر کاران قضایی مثل مسئولین دفاتر و مامورین ابلاغ  باید طبق آنها اقدام نمایند .
عدم رعایت تشریفات و آئین دادرسی یا بی اطلاعی از مقررات آن ، چه بسا سبب از بین رفتن حق مسلمی شود . اقامه صحیح دعوا برای احقاق حق و دفاع درست در برابر دعوای باطل ، بدون تسلط بر قواعد و تشریفات دادرسی امکان پذیر نیست . بسیار اتفاق افتاده است که عدم اقامه صحیح دعوا یا طرف دعوا قرار ندادن برخی اشخاص مرتبط با موضوع ، علاوه بر از دست دادن فرصت ، منجر به رد دعوا یا صدور قرار عدم استماع آن و تحمیل هزینه کلان برای ابطال تمبر دادرسی و امثال آن به خواهان شده است
فهرست
عنوان
چکیده
مقدمه
فصل اول :کلیات
گفتار اوّل:حقوق خواهان در جلسه اول دادرسی یا قبل از آن
الف)استرداد دادخواست
ب)قرارهای زیر
مبحث اول : تغییر خواسته یا نحوه دعوا
مبحث دوم :جلب شخص ثالث
مبحث سوم :ایرادات
گفتار دوم:تکالیف خواهان در جلسه اول دادرسی
الف)ارائه اصول اسناد
مبحث اول :حضور خواهان در جلسه اول دادرسی برای اخذ توضیح از وی
فصل دوم :بررسی حقوقی خواهان و خوانده در اولین جلسه دادرسی
گفتار اول : تشخیص خواهان از خوانده
مبحث اول : ایرادات به رسیدگی
مبحث دوم :دعوای تقابل و اعتراض به بهای خواسته
مبحث سوم :تکلیف دادگاه در مواجهه با دعوای تقابل
مبحث چهارم: توجه به صلاحیت دادگاه
گفتار دوم:توجه به شرایط دعوای متقابل
مبحث اول :تأثیر دعوای متقابل بر دادرسی
مبحث دوم :تأثیر دعوای متقابل بر دعوای اصلی
پیوند دعوای متقابل با دعوای اصلی
مبحث سوم : تاثیر دعوای متقایل بر دعوای اصلی
مبحث چهارم :تأثیر دعوای متقابل بر دعوای اصلی در صورت توقیف دعوای متقابل
نتیجه گیری
منابع و مأخذ
مقدمه:
در قانون آیین دادرسی مدنی مصوب ۱۳۱۸ و قانون آیین دادرسی دادگاه‏های عمومی و انقلاب در امور مدنی مصوب ۱۳۷۹ که جایگزین آن قانون شد،در موارد متعددی به اولین‏جلسه رسیدگی اشاره و توجه شده است و برای خواهان یا خوانده،حقوق و تکالیف و بالتبع‏امتیازاتی پیش‏بینی‏شده گردیده است.برخی اساتید معتقدند که جلسه اول دادرسی جلسه‏ای‏است که مقدمات رسیدگی فراهم باشد و چنانچه با فراهم بودن مقدمات رسیدگی با تراضی‏طرفین یا علل دیگر،جلسه تجدید شود جلسهء بعدی اولین جلسه نخواهد بود(صدرزاده افشار،۱۳۸۰،ص ۲۰۲).برخی دیگر از اساتید تعریف کامل‏تری از اولین جلسه دادرسی به عمل آورده‏اند و معتقدند که جلسه اول دادرسی،اولین جلسه دادگاه را گویند که موجبات قانونی رسیدگی‏به دعوا در آن فراهم باشد،جلسه مزبور تشکیل شود و مذاکرات طرفین طی آن پایان پذیرد.به عبارت دیگر،برای تشکیل اولین جلسه دادرسی،باید موجبات تشکیل جلسه فراهم باشد، جلسه مذکور تشکیل هم بشود و آن جلسه پایان هم بپذیرد یعنی مذاکرات طرفین در آن جلسه‏خاتمه یابد و الاّ اگر جلسه مذکور قبل از ختم مذاکرات طرفین تمدید یا تجدید شود،جلسه‏بعدی ادامهء جلسه اول محسوب می‏گردد. (واحدی،مجلهء دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران،شماره‏۳۸،صص ۷۵ و ۷۴).
همان‏طور که گفتیم اولین جلسه دادرسی دارای امتیازاتی است که جلسات بعدی دادرسی‏فاقد این امتیازات است.استفاده از این امتیازات منوط به آشنایی طرفین دعوا با حقوق و تکالیف خود در این جلسه می‏باشد.در این تحقیق حقوق و تکالیف خواهان در جلسه اول‏دادرسی،در دو محبث بیان می‏گردد.در مبحث اول،حقوق خواهان در جلسه اول یا قبل از آن‏و در مبحث دوم،تکالیف خواهان در این جلسه بررسی می‏شود.
فصل اول
کلیات
گفتار اوّل:حقوق خواهان در جلسه اول دادرسییا قبل از آن.
حقوق خواهان در جلسه اول یا قبل از آن به شرح زیر می‏باشد:
الف)استرداد دادخواست
خواهان حق دارد تا اولین جلسه دادرسی،دادخواست تقدیمی خود را مسترد نماید که در این صورت،دادگاه مبادرت به صدور قرار ابطال دادخواست خواهد داد.در این زمینه در بند الف ماده ۱۰۷ قانون آیین دادرسی دادگاه‏های عمومی و انقلاب در امور مدنی مقرر شده است:«استرداد دعوا و دادخواست به ترتیب زیر صورت می‏گیرد:الف)خواهان می‏تواند تا اولین‏جلسه دادرسی،دادخواست خود را مسترد کند.در این صورت،دادگاه قرار ابطال دادخواست

 





:: موضوعات مرتبط: پروژه ها , ,
:: برچسب‌ها: دانلود کارتحقیقی بررسی حقوق خواهان و خوانده در اولین جلسه دادرسی ,
:: بازدید از این مطلب : 408
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 7 بهمن 1392 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: